Volledig scherm
Studenten hebben veel baat bij de filmpjes die docent Dirk Megens op YouTube zet. © Peter van Huijkelom

Wiskundeleraar Dirk Megens is hit op YouTube (video)

NIJMEGEN - Docent Dirk Megens (29) van ROC Nijmegen is een hit op internet. Toen vorig jaar zijn dochter geboren werd, herkende het complete verpleegkundig team hem. ‘Hee, ben jij niet die van YouTube?’. Niet zo gek als je bedenkt dat zijn populairste filmpje over verpleegkundig rekenen bijna 100.000 keer is bekeken.

Megens, die uit Deursen komt, is sinds 2009 docent rekenen. Hij geeft onder andere les aan studenten maatschappelijke zorg.

Filmpje
„Die moeten bijvoorbeeld de juiste dosis van een medicijn uit kunnen rekenen of nagaan hoelang iemand met een zuurstoftank kan doen.” Eén van zijn studentes kwam met een idee. „Ze vroeg of ik geen filmpje kon maken. Want ze snapte het als ik het uitlegde, maar was het thuis, als ze boven de boeken hing, weer kwijt.”

Houtje-touwtje
Hij twijfelde, maar ging toch overstag en maakte een paar filmpjes. „Vergeleken met hoe ik ze nu maak was dat echt houtje-touwtje, maar de reacties waren positief. Studenten hadden er veel baat bij. Dus ging ik steeds meer filmpjes maken, ook voor andere opleidingen.”

Professioneler
Opgeteld zijn al zijn filmpjes, die hij uitbrengt onder de naam ‘MeneerMegens’, inmiddels 350.000 keer bekeken. De filmpjes worden steeds professioneler. Hij geeft ze in eigen beheer uit, maar huurt sinds kort iemand in de voor de productie. „Ik heb nu dertig nieuwe filmpjes geschoten die na de vakantie online gaan. De nieuwe filmpjes zijn gemaakt op locatie. Dan ga ik bijvoorbeeld naar de markt om iets uit te leggen over het rekenen met prijzen. Of naar een magazijn, waar ik een werkbriefje krijg en alles efficiënt in moet pakken.”

Meneer Megens geeft via zijn youtube-kanaal rekenuitleg over alle rekenonderwerpen! Heb je een vraag stel deze gerust. Meneer Megens biedt verschillende soorten filmpjes, korte uitleg met een verwerking of in een contextvorm. Neem een abonnement op mijn kanaal om geen nieuwe video te hoeven missen!
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen