Witte woede bij Radboudumc om stukgelopen onderhandelingen

VideoNIJMEGEN - 'Actie, actie, actie'. Personeel van het Radboudumc in Nijmegen liet er vrijdagmiddag geen twijfel over bestaan boos te zijn over het stuklopen van de onderhandelingen over een nieuwe cao. Met honderden tegelijk trokken ze naar buiten om hun onvrede te uiten.

De Nederlandse federatie van Universitair Medische Centra (NFU) wil hooguit twee procent loonsverhoging geven. De vakbond FNV wil 3,5 procent. Een eis die volgens de demonstranten nog aan de schappelijke kant is.  

,,Overal gaan de lonen omhoog’’, zegt oncologieverpleegkundige en actieleidster Dian Voortman, namens de demonstranten . ..Ambulancepersoneel krijgt er 4,5 procent bij, rijksambtenaren 7 procent, terwijl  wij er op onderdelen zelfs op achteruitgaan. Dat kan echt niet.’’ 

Onder de noemer Witte Woede 2018, afgeleid van een protestbeweging uit de jaren tachtig, kondigen de demonstranten meer acties aan. Om te beginnen tijdens de komende Vierdaagse. Vooralsnog patiëntvriendelijk, maar de actievoerders zeggen niet te kunnen beloven dat dit zo blijft.  

Volledig scherm
Personeel van het Radboudumc protesteert op het grasveld voor de hoofdingang. © Bert Beelen
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Door een babbeltruc verloor Ans (82) de sieraden van haar man: ‘Gelukkig blijven de herinneringen’
    PREMIUM

    Door een babbeltruc verloor Ans (82) de sieraden van haar man: ‘Gelukkig blijven de herinnerin­gen’

    NIJMEGEN - Ans Giesbers (82) uit Nijmegen is de hele week al van de kaart, vertelt ze. Twee getinte personen ‘van een jaar of twintig’ die zich voordeden als medewerkers van Liander, bestolen haar dinsdagmiddag in haar appartement van kostbare sieraden. Een horloge en twee ringen met diamanten waren, naast foto’s, de laatste tastbare herinneringen die ze had van haar man Henny. Hij overleed 46 jaar geleden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen