Witte woede bij Radboudumc om stukgelopen onderhandelingen

VideoNIJMEGEN - 'Actie, actie, actie'. Personeel van het Radboudumc in Nijmegen liet er vrijdagmiddag geen twijfel over bestaan boos te zijn over het stuklopen van de onderhandelingen over een nieuwe cao. Met honderden tegelijk trokken ze naar buiten om hun onvrede te uiten.

De Nederlandse federatie van Universitair Medische Centra (NFU) wil hooguit twee procent loonsverhoging geven. De vakbond FNV wil 3,5 procent. Een eis die volgens de demonstranten nog aan de schappelijke kant is.  

,,Overal gaan de lonen omhoog’’, zegt oncologieverpleegkundige en actieleidster Dian Voortman, namens de demonstranten . ..Ambulancepersoneel krijgt er 4,5 procent bij, rijksambtenaren 7 procent, terwijl  wij er op onderdelen zelfs op achteruitgaan. Dat kan echt niet.’’ 

Onder de noemer Witte Woede 2018, afgeleid van een protestbeweging uit de jaren tachtig, kondigen de demonstranten meer acties aan. Om te beginnen tijdens de komende Vierdaagse. Vooralsnog patiëntvriendelijk, maar de actievoerders zeggen niet te kunnen beloven dat dit zo blijft.  

Volledig scherm
Personeel van het Radboudumc protesteert op het grasveld voor de hoofdingang. © Bert Beelen
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gebouw Kloostertuin Brakkenstein genomineerd voor Gouden Piramide

    Gebouw Klooster­tuin Brakken­stein genomi­neerd voor Gouden Piramide

    NIJMEGEN - De paters in het nieuwe gebouw in Brakkenstein zijn genomineerd voor de Gouden Piramide. Dit is een tweejaarlijkse rijksprijs voor bijzondere en inspirerende opdrachtgevers in de architectuur. De prijs bestaat uit een trofee, 75.000 euro en eeuwige roem, aldus de organisatie. De paters maken er kans op, omdat ze met hun nieuwe gebouw niet alleen onderdak bieden aan oudere broeders, maar ook voor mensen die een zorgappartement willen betrekken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen