Volledig scherm
© Bert Beelen

Woningbouw op plek hotel De Plasmolen komt stap dichterbij

MOOK - Woningbouw op de plek waar in 2001 Hotel De Plasmolen afbrandde, is een forse stap dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders en de Nijmeegse vastgoedondernemer Ton Hendriks mogen van de gemeenteraad van Mook voorlopig verdergaan op de ingeslagen weg. 

Aan de plas moet een hoofdgebouw in Engelse landschapsstijl verrijzen met daarin tien tot vijftien appartementen en een kleine horecavoorziening. Daaromheen komen 'in het groen' zes kavels voor luxe huizen. 

Kavels

Volledig scherm
Hotel de Plasmolen voordat het afbrandde in 2001 © Stichting Monarch Gennep

Het staat nog niet vast waar de huizen straks exact komen te staan, hoe groot de kavels worden en hoe de aanrijroute wordt vanaf de N271. Er volgen nog bewonersavonden waarbij dorpelingen hun kritiek kunnen spuien en advies kunnen geven, maar één ding staat vast: van de gemeenteraad mag het bestemmingsplan (nu horeca/recreatie) worden aangepast zodat er straks bij de plas permanent kan worden gewoond.

Op uitdrukkelijk verzoek van de DGP, de grootste partij, komt het college nog voor het einde van het jaar met een voorstel voor een onderzoek. Daarbij wordt dan bekeken of het wenselijk en mogelijk is ook voor een aantal andere percelen nabij de Rijksweg - dus buiten het terrein waar Hotel De Plasmolen ooit lag - de bestemming te verruimen naar permanent wonen. Er staan in de buurt onder meer recreatiewoningen waar officieel niet het hele jaar door gewoond mag worden. 

Brief

Bewoners van appartementencomplex Molenbeek hebben afgelopen week in een brief het college en de raad al gevraagd de bestemming te wijzigen van recreatief naar permanent wonen. 

Zeventien jaar geleden ging het landelijk vermaarde Hotel De Plasmolen in vlammen op. Een zoektocht naar een nieuwe hotelexploitant leverde geen belangstellenden op. De grond is van ondernemer Ton Hendriks.  

Onderdeel van de plannen is ook om een verbinding voor voetgangers en fietsers te maken tussen de aangrenzende Rijksweg en de Muldershofweg. Ook daarover worden bewoners nog geraadpleegd. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen