Een inmiddels gesloopt schoolgebouw van ROC Nijmegen in Zwanenveld. Het leeggekomen terrein wordt volgebouwd met woningen.
Volledig scherm
Een inmiddels gesloopt schoolgebouw van ROC Nijmegen in Zwanenveld. Het leeggekomen terrein wordt volgebouwd met woningen. © Gerben Grotenhuis

Woontorens van 15 verdiepingen als ‘geluidswal’ tegen spoorlawaai, roc-locatie Zwanenveld eindelijk bebouwd

NIJMEGEN - Op de voormalige Roc-locatie langs het spoor in de Nijmeegse wijk Zwanenveld komen zo’n 350 appartementen en woningen. Die worden gebouwd op de al jaren braakliggende grond tussen Maas-Waalkanaal, spoorwegverbinding en bestaande woonwijk Zwanenveld in stadsdeel Dukenburg.

0 reacties

 1. Dit is het wilde westen van Nijmegen: ‘Prostitutie, drugs, wapenhandel; Onbegrijpelijk dat het mag doorgaan’
  PREMIUM

  Dit is het wilde westen van Nijmegen: ‘Prostitu­tie, drugs, wapenhan­del; Onbegrijpe­lijk dat het mag doorgaan’

  NIJMEGEN - Je wilt er liever niet wonen. Dat zie je meteen als je de eenvormige, gele flat ziet die het beeld kleurt in deze hoek van de Dukenburgse buurt Lankforst. De troosteloze anonimiteit druipt ervan af en wat wél een teken van menselijk leven geeft, stemt niet erg vrolijk: rommelige balkons met oude bankstellen, balkonhekken die slordig zijn afgeschermd met groen afdekzeil en hermetisch afgesloten ramen, die geen glimp van het leven binnen verraden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Musea dicht? In Breda wandel je langs kunst in de buitenlucht
  Play

  Musea dicht? In Breda wandel je langs kunst in de buiten­lucht

 2. CDU kiest nieuwe leider voor partij
  Play

  CDU kiest nieuwe leider voor partij