‘Zeer grote’ binnenbrand bij HSF Logistics in Nijmegen geblust

VideoNIJMEGEN - Bij HSF Logistics in Nijmegen heeft woensdagochtend een flinke brand gewoed. De brandweer was snel ter plaatse en gaf rond 08.20 uur het sein brand meester. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

Volledig scherm
Er komt veel rook uit het magazijn. © Jesse van den Hater / 112 Nieuwsgroep

De brand begon rond 06.50 uur op de Lindenhoutseweg.  Mogelijk is het ontstaan in de buurt van de kantine, maar de oorzaak is nog niet bekend. 

De brandweer heeft rond 07.20 uur de melding opgeschaald naar ‘zeer groot’, dit om meer inzet naar het industrieterrein te krijgen. Dit was waarschijnlijk nodig in om zeker te zijn van voldoende watertoevoer. Er waren woensdagochtend in ieder geval vier tankauto’s aanwezig, twee hoogwerkers en een grootschalig watertransport. Deze kon vanaf het kanaal in Nijmegen water aanleveren, zodat er voldoende water beschikbaar was. De straat was hierom ook afgezet.

De woordvoerster van de brandweer meldde dat er weinig wind was, waardoor de rook zich niet ver over het gebied verspreidde. Toch waarschuwde ze wel om uit de rook te blijven. Ook was het voor de brandweer van belang om de brand uit de krattenwasserij te houden. ,,Als de kratten vlam vatten, ontstaat er er vieze rook’’, zegt de woordvoerster. Dit is uiteindelijk niet gebeurd.

HSF Logistics is een koel- en vriestransportbedrijf met meerdere vestigingen in Nederland.

Volledig scherm
Brandweer is met veel wagens aanwezig in Nijmegen. © DG
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen