Volledig scherm
De zeven nieuw geïnstalleerde wethouders van de gemeente Nijmegen, helemaal links Bert Velthuis. © Geert Willems

Zeven nieuwe wethouders in Nijmegen, veel tegenstemmen voor Velthuis

NIJMEGEN - In de Nijmeegse gemeenteraad zijn woensdagavond zeven nieuwe wethouders geïnstalleerd. Vier van hen waren de afgelopen vier jaar al in functie. Er waren opvallend veel tegenstemmen voor Bert Velthuis: van de 39 raadsleden stemden er veertien tegen de benoeming. Voor de andere zes wethouders was er telkens maar één tegenstem.

Velthuis kreeg de afgelopen vier jaar als wethouder veel kritiek te verwerken, onder meer over de aankoop van het slachthuis. De gemeente Nijmegen betaalde Hilckmann vele miljoenen voor een verhuizing naar Brabant en behoud van werkgelegenheid, maar uiteindelijk hief het slachthuis zichzelf op.

Ook over zijn cultuurbeleid waren veel negatieve te horen. Toch droeg zijn partij SP hem, samen met collega Renske Helmer, opnieuw voor als wethouder. De andere twee partijen in de coalitie, D66 en GroenLinks, gingen akkoord met die voordracht. Velthuis kreeg wel een veel kleinere portefeuille.

De andere wethouders die woensdagavond werden benoemd zijn: Harriët Tiemens, Noël Vergunst en Bert Frings namens GroenLinks en Grete Visser en Monique Esselbrugge voor D66. Frings blijft slechts 2,5 jaar in functie het project herziening Wmo- en jeugdstelsel af te ronden. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist
    PREMIUM
    VIDEO

    Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist

    NIJMEGEN - Spuugzat waren de omwonenden van de Griftdijk in Nijmegen-Noord de drukte op de doorgaande weg. De sluiproute maakte het leven in de aangrenzende nieuwbouwwijken op gezette tijden veel minder aangenaam. Zo'n beetje elke werkdag stond de boel 's ochtends en 's avonds luidruchtig vast. Om tafel met de gemeente Nijmegen kwamen de omwonenden zelf op het idee om de Griftdijk in de spitsuren verboden terrein te laten verklaren voor iedereen die er niet woont.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen