Fem kreeg in het Kronenburgerpark een bekeuring tijdens het slacklinen.
Volledig scherm
PREMIUM
Fem kreeg in het Kronenburgerpark een bekeuring tijdens het slacklinen. © Paul Rapp

Zij kregen een coronaboete: jongeren én hun ouders boos over willekeur

Vooral jongeren kregen de afgelopen weken een boete voor samenscholen of niet voldoende afstand houden. Vooral de vrees voor een strafblad houdt hen flink bezig. ,,Deze boete is nog niet binnen, maar ik ga hem aanvechten.’’ Vier voorbeelden uit de praktijk: 

6 reacties

 • Prometheus53

  12 maanden geleden
  of te wel het zijn bijna allemaal macht misbruikers.
 • Prometheus53

  12 maanden geleden
  Al die ... BOA's moesten zich schamen ,ik hoor het constant om mij heen dat zij vaak de jongeren pakken, die zich zo ook in dit verhaal keurig gedragen maar ja ze hebben de naam BOA het zijn gewoon macho's.
 • Poel

  1 jaar geleden
  ik vind het jammer dat de meeste boetes zijn uitgeschreven door boa’s. moeten ze zich bewijzen naar de maatschappij, beetje jammer maar met deze mensen is geen discussie mogelijk. mijn conclusie is dat dit mensen zijn die zich toch in de maatschappij moeten bewijzen en misbruik maken van het coronavirus.
 • Marc By

  1 jaar geleden
  Al die 1,5 boetes lijken me sowieso prima aanvechtbaar om de simpele reden dat je die niet zo maar op ambtseed kunt opmaken zonder een meting te overleggen (hetgeen met samenscholing overigens wel kan), Het OM zal bij de rechter moeten kunnen bewijzen dat er minder dan 1,5 meter afstand werd gehouden en aan moeten kunnen tonen hoe dat is gemeten. Feitelijk net als met snelheidsovertredingen.Een kind begrijpt letterlijk dat dat niet gaat gebeuren.
 • Kievit

  1 jaar geleden
  Zou het niet handig zijn om de onderschriften bij de foto's zwart te maken, dit komt de leesbaarheid ten goede. Nu is het bijna niet te lezen voor mensen met een bril of slecht zicht b.v.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Tribune overvolle synagoge zakt in, minstens 150 gewonden
  Play

  Tribune overvolle synagoge zakt in, minstens 150 gewonden

 2. Feyenoordsupporters komen met vuurwerk het stadion binnen
  Play

  Feyenoord­sup­por­ters komen met vuurwerk het stadion binnen