Afzondering is André Kuipers niet vreemd.
Volledig scherm
PREMIUM
Afzondering is André Kuipers niet vreemd. © Mark Reijntjens AD

André Kuipers weet wat het is om te leven in quarantaine en geeft tien overlevingstips

Astronauten weten wat het is om te leven in quarantaine. André Kuipers kon in het ruimtestation ISS lange tijd geen kant op. Tien tips van een ervaringsdeskundige.

 1. Premier Rutte praat voor het eerst over coronacrisis: Steken laten vallen in heftige periode

  Premier Rutte praat voor het eerst over coronacri­sis: Steken laten vallen in heftige periode

  Minister-president Rutte keek gisterenavond in een extra uitzending van talkshow Op1 terug op de coronacrisis. Het afgelopen halfjaar was ‘het heftigste’ uit zijn carrière, zei Rutte in het interview. Een zware periode voor de premier, zowel qua werk als persoonlijk. ‘Een eervolle en bijzondere rol.’ Rutte geeft toe dat het kabinet ‘steken heeft laten vallen’ en lessen heeft geleerd.
 2. LIVE | Geen faillissementspiek door corona, vergoeding voor herstelzorg na corona moet omhoog

  LIVE | Geen faillisse­mentspiek door corona, vergoeding voor herstel­zorg na corona moet omhoog

  De coronacrisis heeft vooralsnog niet geleid tot een opvallende piek in het aantal uitgesproken faillissementen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft opnieuw een recordaantal nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. In 24 uur tijd werden wereldwijd 230.370 nieuwe gevallen geregistreerd. Ook vandaag houden we je op de hoogte met ons virusblog. De afgelopen dagen lees je hier terug.
 3. Reddingswerkers staken reddingsactie vermist meisje (14) Ameland, vissers zoeken mee naar lichaam
  Video | Update

  Reddings­wer­kers staken reddingsac­tie vermist meisje (14) Ameland, vissers zoeken mee naar lichaam

  De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij heeft de zoektocht naar een 14-jarig meisje uit Duitsland, dat zaterdagavond in de Noordzee bij Ameland vermist raakte, definitief gestaakt. Dat bevestigt een woordvoerder aan deze redactie. Aangenomen wordt dat het meisje niet langer in leven is. De politie zoekt wel verder, maar niet meer als reddingsactie. Ook tientallen vissers zoeken vandaag mee naar het stoffelijk overschot.