Vanaf nu kun je videobellen met een lama of geit
Volledig scherm
Vanaf nu kun je videobellen met een lama of geit © Shutterstock

Genoeg van je collega’s? Je kunt nu een lama of geit mee laten vergaderen

VideobellenAl dat videobellen komt bij sommigen inmiddels een beetje de neus uit. Ben jij de gezichten van je collega’s al zat? Niet gevreesd: vanaf nu kun je een geit of lama laten meebellen!

Sweet Farm, een non-profitorganisatie uit de VS, kwam met dit ‘slimme idee’: de Goat 2 Meeting.  De organisatie heeft 135 dieren klaarstaan die graag met jou mee bellen. Geiten, kippen, varkens: je kunt ze allemaal uitnodigen. Ideaal om het wekelijkse Skype-momentje met familie of collega’s nét wat vrolijker te maken.

Hoe werkt dat?

Op de website sweetfarm.org schrijf je je in voor een bepaald aantal minuten met een dier. Dat is niet gratis: hoe langer je wilt bellen, hoe groter de donatie aan Sweet Farm. Tijdens het belletje krijg je een korte introductie over de boerderij en mag je daarna gewoon genieten van het zicht of al je vragen stellen.

Bij Sweet Farm kun je nu een geit of lama laten meebellen met de Goat 2 Meeting
Volledig scherm
Bij Sweet Farm kun je nu een geit of lama laten meebellen met de Goat 2 Meeting © Sweet Farm

Populair

Sweet Farm is een organisatie die strijdt voor een duurzame en empathische wereld. In coronatijd loopt het veel donaties mis. De inkomsten komen normaal gesproken voornamelijk van privétours en evenementen. Daarom kwamen ze met het idee om die tour op de boerderij bij jou in de huiskamer te brengen!

Het videobellen met een geit of lama is inmiddels zo populair dat de organisatie de gigantische hoeveelheid aanvragen haast niet meer aankan. Op de site is te lezen dat er hard gewerkt wordt om meer belletjes in te plannen. Enthousiastelingen kunnen zich op de wachtlijst zetten

Samen houden we de moed erin! In #NLblijftThuis brengen wij opbeurende verhalen en praktische tips voor thuiszitters. Gelukkig kunnen we nog: