Aangeboden door
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.

Hoe blijf je fit? Volg lessen van bekende sporters op YouTube!

De gymles op school, de sportclub, spelen met vriendjes: kinderen moeten het momenteel allemaal missen. Toch is het belangrijk dat ze in beweging blijven. De sporters van TeamNL gaan ze daarbij helpen.

Het is een uitdaging om elke ochtend fit en actief aan de ‘schooldag’ te kunnen beginnen. Bewegen is goed voor de hersenen, die daardoor meer zuurstof krijgen en dat is dan weer goed voor de concentratie. Een prima idee dus voordat je kind aan zijn of haar huiswerk begint.

Voor alle kinderen die nu thuis zijn starten NOC*NSF en Squla daarom met Fit met TeamNL, een online programma dat kinderen stimuleert om op een leuke manier te blijven bewegen. Elke ‘schooldag’ ontmoeten ze een bekende Nederlandse sporter, leren ze nieuwe vaardigheden en werken ze zich gezamenlijk in het zweet.

Van Kerkhof

Shorttrackster Yara van Kerkhof, medaillewinnares op de Olympische Spelen, neemt de eerste aflevering voor haar rekening. Zij daagt de kinderen uit om samen met haar te trainen. Na een heuse warming-up vanuit haar huiskamer doet ze oefeningen voor die je prima thuis kunt nadoen, zoals het nemen van een bocht, waarbij het rechter- en het linkerbeen afwisselend met een sprongetje moeten worden neergezet. ,,En dan doen we nu de wissel, linkerbeen op de grond en rechterarm op de grond, hup!”

De komende tijd kunnen kinderen elke doordeweekse dag een nieuwe sport ontdekken en virtueel trainen met een bekende olympische sporter. Onder anderen judoka Kim Polling, hockeyster Maria Verschoor, korfbalster Barbara Brouwer, roeier Niki van Sprang en handbiker Jetze Plat doen mee. Zij dagen de kinderen uit om elke dag een beetje beter te worden, net zoals zij dat als olympische sporter ook proberen.

Behalve meetrainen met sporters kunnen kinderen op de website van Fit met TeamNL ook meedoen aan quizzen en tekeningen en kaartjes maken om naar hun opa’s en oma’s te sturen. Via onderwijsplatform Squla is er bovendien elke week een prijs te winnen.

Shorttrackster Yara van Kerkhof, medaillewinnares op de Olympische Spelen, neemt de eerste aflevering voor haar rekening.
Volledig scherm
Shorttrackster Yara van Kerkhof, medaillewinnares op de Olympische Spelen, neemt de eerste aflevering voor haar rekening. © ANP