Volledig scherm
© Shody Careman

Met je handen in het haar omdat de kappers dicht zijn? Dan doen we het zelf wel!

FotoserieDe kappers blijven voorlopig nog dicht vanwege het coronavirus en dus zitten veel mensen al met de handen in het haar over hun kapsel. Voorlopig zit er niets anders op dan er zelf of bij elkaar de schaar in te zetten. 

Dit deden ook Martijn Dijkstra (28) en Anne Davidse (29).  ,,Vanaf mijn zeventiende kreeg in inhammen. Ik wilde het al heel lang kort, maar Anne adoreert mijn haren”, vertelt Martijn. Hij kreeg toch zijn zin. Anne vindt het resultaat niet geweldig, maar ook niet vreselijk. ,,Het valt me niet tegen, maar het is nu zo recht toe, recht aan.”

Ook het haar van de 5-jarige Roef van der Horst moest nodig worden geknipt; er groeide een matje aan de achterkant van zijn kapsel. En dus ging zijn moeder Laura Hogendoorn (34) creatief aan de slag. Ze zocht van tevoren op Google op hoe ze precies moest knippen. Onlangs de uitleg ging het toch niet helemaal soepel. ,,Au”, roept Roef halverwege. ,,Dat was mijn nek.” Na ongeveer twintig minuten was de klus geklaard. ,,Aan de voorkant ziet het er wel goed uit, maar aan de achterkant... Ik ben benieuwd wat de kapper zal zeggen”, lacht Laura.

Roef van der Horst
Volledig scherm
Roef van der Horst © Shody Careman

Nog meer thuiskappers plaatsten hun foto op Instagram....

Daphne uit Capelle aan den IJssel is eigenlijk docent maar mocht de haren van vriendlief Dion onder handen nemen. Hij was gelukkig blij met het eindresultaat.
Volledig scherm
Daphne uit Capelle aan den IJssel is eigenlijk docent maar mocht de haren van vriendlief Dion onder handen nemen. Hij was gelukkig blij met het eindresultaat. © privebeeld
Instagram edwinbrockhoff. Tja, bij gebrek aan kapper doen we 't dan maar zelf. En Arnout geniet met volle teugen.
Volledig scherm
Instagram edwinbrockhoff. Tja, bij gebrek aan kapper doen we 't dan maar zelf. En Arnout geniet met volle teugen. © Privebeeld
Volledig scherm
© Privebeeld
Volledig scherm
© Eigen foto
Volledig scherm
© Privebeeld