Spectaculaire video: Oostenrijker showt gekste fietsstunts vanuit huis

VideoWat doe je als je het huis niet uit mag, maar wel een enorme passie hebt voor je sport? Deze Oostenrijkse trialrijder besloot zijn sport naar zijn eigen huis te brengen en de gekste stunts uit te voeren.

Mountainbiker Fabio Wibmer (24) was het na enkele dagen zonder zijn favoriete sport al helemaal zat. Hij besloot om de verveling van de lockdown tegen te gaan en de gekste trucs in zijn zijn huis uit te voeren.

Het resulteerde in een prachtige video. Dat klusje werd zeker niet in een dag geklaard: vier weken deden de Oostenrijker en zijn huisgenoten erover om alle spectaculaire stunts te filmen en te monteren.

600 pogingen

Fabio vertelt: ,,Omdat we de video alleen in het huis en in de achtertuin konden schieten, moest alles nauwkeurig worden gepland en uitgeprobeerd. Voor sommige trucs hebben we meer dan 600 pogingen gedaan, voordat het lukte.”

En waarom hij zoveel moeite heeft gedaan hiervoor? ,,We wisten dat we een tijdje binnen zouden moeten blijven. Toch wilden we samen iets creëren waardoor mensen hun gedachten even kunnen verzetten. En ook al is het maar voor vijf minuten, om een lach op hun gezicht te toveren.”

Screenshot van de video van Fabio
Volledig scherm
Screenshot van de video van Fabio © Red Bull

Samen houden we de moed erin! In #NLblijftThuis brengen wij inspirerende verhalen en praktische tips voor thuiszitters. Bekijk ook deze bijzondere video’s: