Een groot deel van de Haagse markt is gesloten. Alleen de kraampjes met voedsel zijn nog open. Bezoekers moeten zich aan strikte regels houden. Daar wordt ook streng op gecontroleerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groot deel van de Haagse markt is gesloten. Alleen de kraampjes met voedsel zijn nog open. Bezoekers moeten zich aan strikte regels houden. Daar wordt ook streng op gecontroleerd. © ANP

Studenten ontwerpen digitale kraampjes voor de gesloten markt in Den Haag

Klanten van de Haagse markt kunnen binnenkort hun goedkope, verse marktwaren ook gewoon thuis bestellen. Studenten van de TU Delft en de Erasmus Universiteit hebben een online platform gecreëerd waar de marktkooplieden hun eigen digitale kraampje hebben. Bezoekers krijgen hun marktproducten thuisbezorgd.  

Veel marktkooplieden van de Haagse markt kunnen vanwege de coronacrisis niet meer op de markt staan en zitten zonder inkomsten thuis. Op de markt mogen sinds begin deze maand alleen verkopers van voedsel, zoals groente en fruit, hun waren uitstallen. Het aantal klanten is door alle coronamaatregelen echter aanzienlijk minder dan voor de crisis.