Olly Verstraten uit Prinsenbeek werkt voor zichzelf als timmerman. Hij kan de aanvragen voor overkappingen en tuinhuizen bijna niet aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Olly Verstraten uit Prinsenbeek werkt voor zichzelf als timmerman. Hij kan de aanvragen voor overkappingen en tuinhuizen bijna niet aan. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Van je tuin een vakantieoord maken: zo bereiden we ons voor op vakantie rondom huis

Het zijn onzekere tijden. Kunnen we eigenlijk wel op vakantie? En zo niet, hoe zorgen we dan toch voor ontspanning? We willen de vrije dagen thuis zo ontspannen mogelijk doorbrengen. In eigen tuin. En dat merken de ondernemers die zwembaden, veranda’s en buitenkeukens maken.

Wie vakantie zegt, zegt ook zwemmen. Nu die vliegvakantie onzeker is, merken zwembadboeren uit West-Brabant dat mensen het zwemplezier graag naar hun eigen tuin verplaatsen. ,,Gekkenhuis is het. Waar we normaal 10 aanvragen per week krijgen, zijn dat er nu 120.” Vestigingsmanager Vilem Hanusch van Roosen Zwembaden in Dongen heeft er er druk mee. ,,Mensen zijn nu op zoek naar ontspanning rondom het huis. Daar zit veel impulsaankoopgedrag bij, maar ook mensen die er al langer mee in het hoofd rondliepen en nu de stap zetten.”