Volledig scherm
© Flos Vingerhoets

Vijf tips voor partners die elkaar wel achter het behang kunnen plakken

We zitten al bijna een maand thuis vast en dat is vooral voor stellen niet altijd gemakkelijk. Wat doe je als je jouw partner wel achter behang kan plakken? Relatiefilosoof Jan Drost geeft vijf tips.

1. Leg die behangkwast neer en gebruik je handen voor iets anders: je zegeningen tellen. Want kennelijk is je man gezond genoeg om hem iets aan te willen doen. Wees daar blij om. En ook dat je zelf fit genoeg bent om zo’n energie rovende klus te overwegen.

2. Verwijt hem niet dat je nu zo op elkaars lip zit. Dat is niet zijn schuld. Dat komt door het coronavirus. En dat is veroorzaakt door weer andere dingen.

3. Laat de quarantaine niet tussen jullie in staan, maar zie deze periode als iets waar je samen iets van moet maken. Dit virus is jullie gemeenschappelijke vijand. Deze afzondering is jullie bijdrage aan de bestrijding ervan. Jullie doen samen iets goeds, voor jezelf en voor anderen.

4. Plak samen een nieuw behangetje op de muur. De spullen liggen blijkbaar klaar.

5. Je bent niet alleen. Prijs jezelf gelukkig dat je in deze verwarrende dagen met een soms strontirritante maar verder gezonde geliefde zit opgescheept aan wie je je verhaal kwijt kunt.

Volledig scherm
© Ruben L. Oppenheimer

Het panel aan specialisten van AD-katern ZO beantwoordt al uw vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl