De dj's die komende zaterdag spelen tijdens Thuisgaan.
Volledig scherm
De dj's die komende zaterdag spelen tijdens Thuisgaan. © Thuisgaan

Zin in een feestje? Dj's draaien zes uur lang in een leeg stadion

Snak jij ook zo naar een feestje? Dankzij het Bredase concept Thuisgaan kun je in elk geval zes uur lang genieten van feestmuziek. Morgen treden vijftien dj's zeker zes uur lang op, live vanuit een leeg Rat Verlegh Stadion in Breda. De initiatiefnemers brengen zo het uitgaan bij mensen thuis.

Een professionele lichtshow met video-elementen zal met meerdere camera’s worden vastgelegd. Inmiddels staan er al vijftien dj’s op de line-up. Van lokaal bekende dj’s tot internationale namen, allen werken ze belangeloos mee aan het initiatief. Zo zullen onder meer Dannic, Mike Williams en FeestDJRuud te zien zijn. Een dj speelt een set van ongeveer 30 minuten. 

Na het succes van de eerste Thuisgaan groeide het enthousiasme voor een tweede editie bij de initiatiefnemers. Toen ook Rabobank zich verbond aan het project, ging het snel. In slechts een paar dagen werd het Rat Verlegh stadion bevestigd als locatie en was ook de gemeente aan boord. 

‘Dj-stad Breda toont zich van zijn beste kant’

,,Het is echt ontzettend leuk om te zien hoeveel partners zich hier belangeloos bij aansluiten om het uitgaan thuis te brengen. Grote dj’s, een bekende regisseur en een echte stage. Na de eerste editie voelden we dat het echt leeft, maar dat het nu zo groots wordt hadden we nooit durven dromen", laat organisator Cristian Kiesling weten. Zelfs burgemeester Paul Depla was enthousiast: ‘Dj-stad Breda toont zich van zijn beste kant’.

Het initiatief is bedoeld om mensen thuis een leuke avond te bezorgen, zonder dat ze daarvoor samen hoeven te zijn. Ook op locatie zal de crew zich conformeren aan de richtlijnen van het RIVM. De dj-booth wordt bijvoorbeeld bij elke wisseling gedesinfecteerd.

Thuisgaan is zaterdag tussen 19.00 uur en 01.00 uur te bekijken en beluisteren via www.thuisgaan.nl.

FeestDJRuud is één van de dj's die in het lege NAC stadion optreedt.
Volledig scherm
FeestDJRuud is één van de dj's die in het lege NAC stadion optreedt. © Tino van den Berg