David Velthuis uit Haaksbergen fietst binnenkort 1000 kilometer terug naar huis. Hij was voor zijn studie in het Poolse Lodz.
Volledig scherm
PREMIUM
David Velthuis uit Haaksbergen fietst binnenkort 1000 kilometer terug naar huis. Hij was voor zijn studie in het Poolse Lodz. © Laura Velthuis

David (20) fietst 1000 kilometer terug naar huis: ‘Waarom zou ‘wat als’ me tegenhouden?’

Als het aan David Velthuis had gelegen, had hij de heenreis al per racefiets volbracht. Maar in de winter van Haaksbergen op die dunne bandjes naar het Poolse Łódź, dat vonden zijn ouders niet zo’n puik plan. Nu is het moment alsnog daar: hij fietst terug naar huis. „Het ergste wat kan gebeuren, is dat ik de trein moet pakken.”

 1. Alleenstaande moeder Lenne (23) gaat viral na halen propedeuse ondanks haar thuissituatie

  Alleen­staan­de moeder Lenne (23) gaat viral na halen propedeuse ondanks haar thuissitua­tie

  Op social media gaan veel verdrietige posts rond over mensen die hun baan verliezen en hun studie niet voort kunnen zetten vanwege corona. Hierdoor kunnen we soms snakken naar wat positiviteit. Daar zorgt moeder Nelleke voor, die op Twitter viral gaat met een post over haar dochter Lenne die ondanks dat ze een alleenstaande, jonge moeder is haar propedeuse in één keer behaalde tijdens corona.
 2. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Yilmaz en Appie bezorgen 115 gratis maaltijden
  Play

  Yilmaz en Appie bezorgen 115 gratis maaltijden

 2. Dieren in ZooParc Overloon worden verwend met kerstmis
  Play

  Dieren in ZooParc Overloon worden verwend met kerstmis