Dit zijn de populairste NPO-podcasts tijdens de zomervakantie

Tijdens een lange autorit naar je vakantiebestemming kan een podcast een fijn tijdverdrijf zijn. Uiteraard kun je op onze site diverse podcasts luisteren, maar ook de NPO maakte er het afgelopen jaar tientallen. In de podcast Toekomst van de media vertelt de manager content van NPO Radio 1, Jacob de Vries, wat momenteel de vijf best beluisterde podcasts zijn.

 1. Domien: ‘Deze podcast is mijn favoriete hobbyproject’
  uitgelicht

  Domien: ‘Deze podcast is mijn favoriete hobbypro­ject’

  Manmanman, de podcast is het favoriete hobbyproject van Domien Verschuuren van de afgelopen vijf jaar, zo zegt hij in De Social Podcast van deze site. Samen met zijn vrienden Bas en Chris praat hij iedere twee weken over mannelijkheid en daarmee staan ze standaard in de Nederlandse top tien van best beluisterde podcasts. In deze aflevering van De Social Podcast legt Domien uit waarom hij podcasts maakt, wat zijn vijf favoriete podcasts zijn en waarom hij gelooft dat podcasts geen hype zijn.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’