Vakantiefietser Eric Schuijt kent alle tips en trucs. Zo neemt hij bijvoorbeeld een apparaatje mee dat agressieve honden op afstand houdt.
Volledig scherm
PREMIUM
Vakantiefietser Eric Schuijt kent alle tips en trucs. Zo neemt hij bijvoorbeeld een apparaatje mee dat agressieve honden op afstand houdt. © Dingena Mol

Op fietsvakantie? ‘Vergis je niet in het vlakke Nederland’

Als je voor het eerst op fietsvakantie wilt, wat neem je dan mee? Hoe maak je het jezelf nog enigszins comfortabel? Eric Schuijt (57) van De Vakantiefietser, gespecialiseerd in fietsend op vakantie gaan, heeft 166 suggesties op een checklijst staan. Maar dit is het belangrijkst:

 1. ‘Mutti’ Ulrike (103) overleefde corona en deze kerst kwam haar grootste wens óók nog uit
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Mutti’ Ulrike (103) overleefde corona en deze kerst kwam haar grootste wens óók nog uit

  Moeder Ulrike (103) en dochter Louise (66) kunnen het niet geloven. Daar zitten ze dan. Op tweede Kerstdag samen op de bank. Ze kunnen niet stoppen elkaar te knuffelen. Eind november kreeg ‘Mutti’ corona, de afgelopen drie weken zat ze in quarantaine, maar één dag voor kerst ontving Louise het verlossende telefoontje: ze mag haar moeder wél met kerst mee naar huis nemen.
 2. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’
 1. Yilmaz en Appie bezorgen 115 gratis maaltijden
  Play

  Yilmaz en Appie bezorgen 115 gratis maaltijden

 2. Dieren in ZooParc Overloon worden verwend met kerstmis
  Play

  Dieren in ZooParc Overloon worden verwend met kerstmis