Vlag in de stok met een schooltas erin De officiele examenuitslag volgt op 3 juni, maar examenkandidaten die nu al weten dat ze geslaagd zijn hangen uit vreugde de vlag en hun schooltas al uit het raam.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlag in de stok met een schooltas erin De officiele examenuitslag volgt op 3 juni, maar examenkandidaten die nu al weten dat ze geslaagd zijn hangen uit vreugde de vlag en hun schooltas al uit het raam. © ROBIN UTRECHT

‘We beleven een enorme crisis, toch blijven jongeren ongelooflijk positief’

Deze week vierden we de dag van de geslaagde scholieren. Geen diploma-uitreiking, examenstunts en niet massaal feesten. Eindexamen 2020 lijkt dodelijk saai. ‘Een corona-diploma. Gratis gekregen’, spotten jongere scholieren over de eindexamenkandidaten, die stilletjes afzwaaien van de middelbare school.

  1. Kinderen gaan helemaal los in speelparadijs Jeugdvakantieland: ‘Vervelen kan hier niet’
    PREMIUM
    VIDEO

    Kinderen gaan helemaal los in speelpara­dijs Jeugdvakan­tie­land: ‘Vervelen kan hier niet’

    Na lang wikken en wegen kunnen kinderen vandaag terecht in het grootste speelparadijs van de zomervakantie: het startsein voor Jeugdvakantieland in Ahoy is gegeven. Niet twee, maar vier weken speelplezier voor Rotterdamse kinderen. Wethouder Michiel Grauss opende vandaag het evenement. ,,Veel kinderen blijven deze vakantie thuis vanwege het coronavirus. Het is geweldig dat ze nu ergens terechtkunnen om plezier buitenshuis te hebben.”