Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

15-jarige jongen beroofd onder bedreiging van mogelijk vuurwapen

Een 15-jarige jongen uit Bergen is donderdagmiddag rond 16.00 het slachtoffer geworden van een straatroof op de Regbertslaan in Schoorl. De jongen werd onder bedreiging van een mogelijk vuurwapen gedwongen zijn spullen af te geven. 

Het slachtoffer fietste over de Regbertslaan toen een zwarte BMW de Breelaan uitreed en voor de jongen stopte. Twee mannen stapten uit en vroegen de jongen zijn spullen af te geven. Om hun vraag kracht bij te zetten bedreigden ze de jongen met iets wat op een vuurwapen lijkt. 

De politie is op zoek naar getuigen en vraagt iedereen die iets gezien heeft zich te melden. De daders zouden er als volgt hebben uitgezien. De bestuurder van de auto zou een witte man van 1 meter 90 lang en ongeveer dertig jaar oud zijn. De man heeft bruine ogen en spreekt goed Nederlands. Ook was hij geheel in het zwart gekleed. Schoenen, broek en kort jack. 

De passagier was ook geheel in het zwart gekleed, spraak ook goed Nederlands, had ook een witte huidskleur en was bovendien ook ongeveer dertig jaar oud. Wel was hij iets kleiner dan de bestuurder.