Volledig scherm
Een fietser met telefoon in de hand, foto ter illustratie © ANP XTRA

1923 boetes voor appen op de fiets in Noord-Holland

De inwoners van Noord-Holland houden zich niet altijd aan het appverbod. Uit cijfers in handen van NH Nieuws blijkt dat er in de eerste twee maanden na de invoering van het appverbod er ruim 1900 bekeuringen zijn uitgedeeld voor het vast hebben van de telefoon tijdens het fietsen.

De meeste bekeuringen zijn uitgedeeld in Amsterdam. Daar werden 779 mensen op de bon geslingerd, de stad is ook landelijk koploper. Tweede op het provincie-lijstje is Zaandam met 131, Alkmaar ook 131 complimenteert de top drie. 

Hilversum en Huizen, 86 en 63 boetes elk vertegenwoordigen het Gooi in de top-10. Ook Texel staat hoog op het lijstje met 45 boetes. In West-Friesland worden de minste boetes uitgedeeld. In Opmeer kreeg bijvoorbeeld niemand een boete voor het vasthouden van de telefoon tijdens het fietsen. 

  1. Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat
    Ziekenhuisstaking

    Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat

    Zorgmedewerkers in naar schatting 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra legden vandaag het werk neer. Hierdoor lag een groot deel van de zorg plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen bleven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg ging door. In de diverse ziekenhuizen waren protestbijeenkomsten en ludieke acties. Hoe verging het de verpleegkundigen vandaag? Lees alles terug in ons, inmiddels gesloten liveblog.