Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Agent lost schot nadat tieners inbreken in politieauto

Twee jongens van ongeveer 15 jaar oud zijn vanmiddag op heterdaad betrapt in Alkmaar terwijl ze spullen probeerden te stelen uit een politiewagen. Toen een agent het duo wilde aanhouden, ontstond er een gevecht waarbij de politieagent een schot heeft gelost.

Of er gericht is geschoten of dat er een waarschuwingsschot is gelost, kon de politie nog niet zeggen. Een mogelijk scenario is dat de jongens naar het dienstwapen van de agent hebben gegrepen, erkent een politiewoordvoerder. ,,Maar wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Daar doen we momenteel onderzoek naar. We moeten de desbetreffende agent eerst nog verhoren.”

De verdachten sloegen vanmiddag rond 13.15 uur toe in de Duivelandstraat. Terwijl de agent op pad was in de wijk, probeerden de twee jongens in te breken in de auto. Toen de agent weer bij zijn auto kwam en de jongens aansprak, ontstond de worsteling. „Daarbij voelde hij zich genoodzaakt om een schot te lossen”, aldus de politie.

De verdachten zijn weggerend in de richting van de Vleeshouwerstraat en wisten vervolgens te ontkomen. Naar hen wordt nog gezocht. Een actie via Burgernet leverde vooralsnog niets op. Het gaat volgens de politie om twee jongens met een lichtgetinte huidskleur. Een van de jongens droeg een capuchon en heeft een bol gezicht.