Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Automobilist rijdt met opzet in op voetganger in Hoorn, twee gewonden

Een bestuurder van een personenauto is dinsdagmiddag opzettelijk op een 20-jarige voetganger ingereden in Hoorn. Het incident vond plaats op het Aagje Dekenplein. 

 1. Kleine tuinder Henk groeide uit tot grootmacht: ‘We botsten wel eens, maar kwamen er altijd uit’
  PREMIUM
  ouder westland

  Kleine tuinder Henk groeide uit tot grootmacht: ‘We botsten wel eens, maar kwamen er altijd uit’

  Henk van Holstein was nog maar een twintiger toen hij in 1946 de stoute schoenen aantrok. Na een carrière als tuindersknecht huurde hij een stuk grond en ging ‘voor zijn eigen’ beginnen. Onder plat glas werden groenten geteeld. 75 jaar later jubileert het bedrijf en staat de derde generatie Holstein te popelen om opa’s droom verder uit te bouwen. Wij gingen langs voor de rubriek Ouder Westland.
 2. Hoogleraar LUMC: 'In feestende Oranjemassa gaat coronavirus van links naar rechts’

  Hoogleraar: 'Oranjefans zouden elkaar op Schiphol of in het vliegtuig kunnen besmetten'

  Dat duizenden Nederlandse supporters straks naar Hongarije reizen om Oranje aan te moedigen, hoeft op zich geen gevaar voor de volksgezondheid te zijn. Hongarije heeft naar verhouding minder coronabesmettingen dan Nederland. Hongaren hebben dus meer te vrezen van de Nederlandse bezoekers dan andersom. Maar het risico bestaat wel dat Nederlandse supporters elkaar aansteken, zegt hoogleraar epidemiologie Frits Rosendaal van het Leids Universitair Medisch Centrum.

In samenwerking met indebuurt Haarlem