Volledig scherm
- © Google Street View/Indebuurt Haarlem

Automobilisten opgelet: de A200 wordt deels afgesloten dit weekend

Indebuurt HaarlemDrie liften en een hellingbaan, dat krijgt station Spaarnwoude erbij. Handig voor mensen met een kinderwagen of die slecht ter been zijn bijvoorbeeld. Of als je met een berg bagage de traverse over de A200 wilt gebruiken. Maar er moet dus wel gewerkt worden aan het station om dat voor elkaar te krijgen. En dat heeft wat gevolgen voor automobilisten én treinreizigers.

Twee weekenden is de omgeving van Station Spaarnwoude wat minder goed bereikbaar door de werkzaamheden. Zowel automobilisten als treinreizigers gaan gevolgen ervaren van het werk.

6 tot 9 september: afsluiting A200

De rijksweg A200 wordt in het weekend van 6 tot 9 september ter hoogte van het station gedeeltelijk afgesloten.

Van vrijdagavond 6 september 20.00 uur tot zaterdagochtend 7.00 uur wordt de doorgaande weg richting Amsterdam (deels) afgesloten.

Van zaterdagavond 20.00 uur tot uiterlijk maandagochtend 9 september 5.00 uur is de weg richting Haarlem afgesloten. De omleidingen worden met borden aangegeven. Bussen en nood- en hulpdiensten kunnen er altijd langs. De bushalte wordt tijdelijk 50 meter verplaatst.

14 en 15 september: traverse en treinen

In het weekend van 14 en 15 september wordt er dag en nacht doorgewerkt. In dit weekend worden onder andere de liftputten aangebracht. En er komen tijdelijke loopbruggen om de perrons ook tijdens de bouw goed bereikbaar te houden.

De traverse is het hele weekend buiten gebruik en er rijden geen treinen op het traject Amsterdam – Haarlem – Leiden. NS zet vervangend busverkeer in. Reizigers wordt geadviseerd de reisplanner van NS te raadplegen.

En verder

De traverse krijgt ook een schilderbeurt die naar verwachting tot eind van het jaar duurt. De gebruikers van de traverse kunnen hier tot december 2019 enige hinder van ondervinden. Zonder tegenslag is station Haarlem Spaarnwoude voorjaar 2020 voorzien van liften en hellingbanen.

  1. Haarlems mysterie: dit is waarom er maar liefst vijf wachtkamers op Haarlem station waren
    Indebuurt Haarlem

    Haarlems mysterie: dit is waarom er maar liefst vijf wachtka­mers op Haarlem station waren

    Dit weekend wordt gevierd dat 180 jaar geleden de eerste spoorlijn tussen Amsterdam en Haarlem in gebruik werd genomen. Eerder zetten we al vijf verbazingwekkende verschillen tussen toen en nu op een rijtje. Maar tijdens onze duik in de geschiedenis kwamen we erachter dat er vroeger in Haarlem maar liefst vijf wachtkamers waren in plaats van de gebruikelijke drie. Waarom? Dat hebben wij uitgezocht!