Jos Wienen
Volledig scherm
Jos Wienen © anp

Brandende vragen over het coronavirus? Burgemeester Jos Wienen beantwoordt ze live

indebuurt HaarlemLive chatten met de burgemeester? Het kan! Jos Wienen gaat woensdag 1 april tussen 19.00 en 20.00 uur live op de Facebookpagina van gemeente Haarlem.

Hoe gaat het met de zorg voor de ouderen, met hoeveel mensen mag je nog naar buiten in Haarlem, waarom zijn veel winkels dicht maar supermarkten open? Heb jij een vraag die te maken heeft met het coronavirus? Stel ‘m woensdag dan aan de burgemeester.

Live

Burgemeester Jos Wienen zal zoveel mogelijk vragen van Haarlemmers in dat uur live beantwoorden. Wat is voor jou nog niet duidelijk in deze corona tijden?

 1. Veel souvenirwinkels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfstak’

  Veel souvenir­win­kels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfs­tak’

  Buitenlandse toeristen zijn na 15 juni weer welkom in ons land. Dat is goed nieuws voor de honderden souvenirwinkels in Nederland. De souvenirbranche is voor bijna 100 procent afhankelijk van buitenlandse bezoekers en zag de omzet sinds half maart teruglopen tot nagenoeg nul. De verwachting is dat veel winkeltjes het niet zullen redden. ,,We moeten het vooral hebben van Aziaten en Zuid-Amerikanen. Die zien we voorlopig niet terug.’’
 2. Geen Nederlandse Formule 1 in 2020 en dit zijn de gevolgen voor de stations in Haarlem & Zandvoort
  indebuurt Haarlem

  Geen Nederland­se Formule 1 in 2020 en dit zijn de gevolgen voor de stations in Haarlem & Zandvoort

  De eerste Nederlandse Grand Prix sinds 1985 zou oorspronkelijk op 3 mei dit jaar plaatsvinden. In maart werd al bekend dat deze race in Zandvoort vanwege Corona zou worden uitgesteld, en nu is definitief bekend gemaakt dat de Formule 1 in 2020 niet meer zal plaatsvinden in Zandvoort. Nu vraag je je vast af: hoe zit het dan met alle plannen die gemaakt werden rond de stations in Haarlem en Zandvoort? Wij zochten het voor je uit.