Borden op het strand van Zandvoort met de oproep om elkaar ruimte te geven.
Volledig scherm
Borden op het strand van Zandvoort met de oproep om elkaar ruimte te geven. © EPA

Burgemeesters kustplaatsen roepen op: Kom niet naar het strand!

De burgemeesters van de kustplaatsen Zandvoort en Bloemendaal roepen op om niet naar het strand te komen, om zo risicovolle situaties te vermijden. De parkeerterreinen zijn gesloten, recreanten worden weggestuurd door verkeersregelaars en borden op toegangswegen wijzen mensen op de noodzaak van wegblijven.

Ondanks het advies van de overheid om een onderlinge afstand te bewaren van ten minste anderhalve meter, zagen de burgemeesters gisteren de stranden toch vollopen. Als het te druk is, is het moeilijk om de maatregelen in acht te nemen, klinkt het. Vandaar de oproep om niet naar de kustplaatsen te komen.

Ook viskarren en andere standplaatsen hebben besloten om vandaag dicht te blijven. Zij delen daarmee de oproep om het gezonde verstand te gebruiken en de richtlijnen te respecteren.

Eerder vandaag stuurde de overheid een NL-Alert naar alle inwoners van Nederland: ‘Houd anderhalve meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona. Keep your distance to others.’