Volledig scherm
Het leegstaande pand aan de de Lange Veerstraat. © Indebuurt Haarlem

Deze zaak opent binnenkort in dit leegstaande pand in de Lange Veerstraat

Indebuurt HaarlemIn een leegstaand pand aan de Lange Veerstraat 21 komt een nieuwe zaak: Het Koffiekantoor opent binnenkort haar deuren.

Marnix Groenemeijer (38) opent samen met zijn compagnon Jurrijn Huffenreuter deze nieuwe zaak. Marnix: ,,Het wordt een espressobar waar je ook kunt lunchen en werken. We richten ons erg op ambacht, zo maken we bijvoorbeeld ons eigen servies en vinden we kwaliteit van de producten heel belangrijk. Dat zegt natuurlijk iedereen, maar wij hopen ons toch te onderscheiden.”

,,Op dit moment zijn we druk bezig met verbouwen, het wordt volledig omgegooid. De trap is eruit en de bar wordt verplaatst.”

Man uit de horeca

Marnix werkt al een hele tijd in horeca en in Haarlem. ,,Ik heb nooit anders gedaan. En al ben ik oorspronkelijk geen Haarlemmer, ik woon hier al tien jaar en ben echt verliefd op Haarlem.”

Het Koffiekantoor

De keuze voor de naam Het Koffiekantoor is niet zonder reden. Het is namelijk een link naar Het Broodkantoor dat al sinds de 16e eeuw in de steeg achter de Lange Veerstraat 21 zit.

Het verhaal daarachter: Pastoor Augustinus Alstenus Blommert liet in 1659 al zijn geld na aan de armen in Haarlem en uit zijn naam vestigde in de steeg ‘Het Broodkantoor van Pastoor Blommert’. En dat zit er nog steeds. Binnenkort komt daar dus Het Koffiekantoor bij.