Volledig scherm
Medewerkers van Tata Steel voeren een onaangekondigde actie bij de toegangspoorten van de staalfabriek. De actievoerders delen flyers uit bij drie toegangspoorten. © ANP

Eerste actie na aangekondigde ontslaggolf Tata Steel

Boze medewerkers van Tata Steel zijn maandagochtend een onaangekondigde actie begonnen. Bij drie toegangspoorten van de staalfabriek hebben zich in alle vroegte zo’n dertig vakbondsleden verzameld om actie te voeren, meldt de regionale omroep NH Nieuws. De actievoerders delen flyers uit bij drie toegangspoorten.

Het is de eerste actie na de aankondiging van het massa-ontslag bij Tata Steel. Er is veel onbegrip over de ontslaggolf, die ervoor zorgt dat er 1600 banen verloren gaan. In de IJmond - en daarbuiten - zijn er grote zorgen over de toekomst van de grootste werkgever van de regio.

De actievoerders spreken personeelsleden aan die door de poorten gaan en proberen zoveel mogelijk collega’s naar de grote FNV-bijeenkomst van dinsdag te krijgen.

  1. Vrede lijkt weer getekend tussen Jan Smit en gemeente na slopen van boomhut van zijn kinderen
    Update

    Vrede lijkt weer getekend tussen Jan Smit en gemeente Edam-Volendam na slopen van boomhut van zijn kinderen

    Jan Smit is diep teleurgesteld in de gemeente Edam-Volendam. Gisteren bouwde de zanger, samen met nog zo’n twintig buurtbewoners, een boomhut voor de kinderen uit de buurt. Vanochtend, toen de kinderen op school waren, heeft de gemeente het bouwwerk gesloopt. Inmiddels lijkt de vrede weer getekend tussen de Volendammer en de gemeente na een gesprek met de burgemeester.