Volledig scherm
Station Haarlem © ANP

Er wordt gewerkt aan het spoor; even geen treinen tussen Sloterdijk en Haarlem

Indebuurt HaarlemTreinreizigers opgelet, dit weekend vinden er werkzaamheden plaats op het spoor. En dat betekent dat er geen treinen rijden tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk. De NS zet bussen in.

Van zaterdag 14 september 01.00 uur tot en met zondag 15 september de hele dag zijn de werkzaamheden. Er rijden dan geen treinen tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. Op dat traject zet de NS bussen in. Reis van en naar station Halfweg en station Zwanenburg kan via Haarlem Spaarnwoude.

De dienstregeling tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk en tussen Haarlem en Leiden is aangepast. Er rijden minder treinen dan gebruikelijk tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk; houd rekening met drukkere treinen op dit traject.

De verwachte extra reistijd is een half uur.

  1. Haarlems mysterie: dit is waarom er maar liefst vijf wachtkamers op Haarlem station waren
    Indebuurt Haarlem

    Haarlems mysterie: dit is waarom er maar liefst vijf wachtka­mers op Haarlem station waren

    Dit weekend wordt gevierd dat 180 jaar geleden de eerste spoorlijn tussen Amsterdam en Haarlem in gebruik werd genomen. Eerder zetten we al vijf verbazingwekkende verschillen tussen toen en nu op een rijtje. Maar tijdens onze duik in de geschiedenis kwamen we erachter dat er vroeger in Haarlem maar liefst vijf wachtkamers waren in plaats van de gebruikelijke drie. Waarom? Dat hebben wij uitgezocht!