Volledig scherm
Het bericht dat actrice Robin Martens (27) in de nacht van zaterdag op zondag in Castricum een agent zou hebben mishandeld, is volgens haar woordvoerder 'pertinent onwaar.’ © ANP / REMKO DE WAAL

Ex-GTST-actrice Robin Martens ontkent agent mishandeld te hebben

Voormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice Robin Martens ontkent ‘met klem’ dat zij afgelopen zaterdag in haar woonplaats Castricum in dronken toestand een politieman heeft mishandeld. Dat zegt haar advocaat Peter Plasman vandaag.

Plasman meldt dat de actrice haar eigen lezing van de gebeurtenissen heeft die afgelopen zaterdag plaatsvonden. Zij was met haar beste vriend toevallig in de buurt van de arrestatie van een 17-jarige. Martens zag dat haar vriend door de politie werd beetgepakt, naar de grond gewerkt en geslagen. ,,Zij raakte van dit beeld zo overstuur dat zij instinctief haar vriend te hulp schoot”, zegt Plasman. ,,Zij heeft daarbij geschreeuwd en mogelijk een duwende beweging naar een politieman gemaakt. Ze heeft de politieman niet geraakt. Meer dan dit is het niet geweest.” Martens had iets gedronken, maar was beslist niet dronken, aldus de advocaat.

Na verhoor is Martens door de politie weer vrijgelaten. De officier van justitie zal in november met Martens spreken om haar kant van het verhaal te horen, zo heeft Plasman van de politie gehoord. Pas daarna zal de officier beslissen over hoe de kwestie wordt afgehandeld.

Groot mes

De politie bracht gisteren een bericht naar buiten, waarin melding werd gemaakt van een incident in het uitgaansgebied van Castricum. Een 17-jarige jongen stond daar met een groot mes te zwaaien en werd door de politie aangehouden. Tijdens die arrestatie zou een man uit het publiek de arrestant hebben willen bevrijden. Hij raakte in gevecht met een politieman.

Een 27-jarige vrouw, zo luidt het persbericht van de politie, zou daarop de agent hebben beetgepakt en meerdere malen hard in het gezicht hebben geslagen. Zij zou daarbij onder invloed van alcohol zijn geweest. De politie heeft haar identiteit niet bekendgemaakt, maar volgens diverse media zou al snel duidelijk zijn geworden dat het Martens betrof. Shownieuws heeft beelden van de aanhouding waarop Martens te zien is. 

Het management van Martens stelde daarop gisteravond tegen deze site dat de zaak groter is gemaakt dan wat in werkelijkheid gebeurde. ,,In tegenstelling tot wat de politie nu naar buiten brengt, heeft Robin in geen geval een agent aangeraakt, zo heeft ze mij verzekerd. Dit is een storm in een glas water”, aldus de woordvoerder van de actrice toen.