Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Explosief aangetroffen op bedrijventerrein Oostzaan

Op een bedrijventerrein aan de Ambacht in Oostzaan is woensdagochtend een explosief aangetroffen. 

Het mogelijk gevaarlijke object ligt voor het pand van cateringbedrijf JVC Jongens, zo schrijft NH Nieuws. Mogelijk zou het explosief onder een auto getapet zijn. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het object meegenomen voor verder onderzoek. 

Gisteren werd er ook een explosief aangetroffen in Noord-Holland. In Hoogkarspel werden toen meerdere woningen ontruimd

 1. Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  Identifica­tie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn.
 2. Haarlems mysterie: dit is waarom er op sommige klinkers in de Koningstraat teksten staan
  Indebuurt Haarlem

  Haarlems mysterie: dit is waarom er op sommige klinkers in de Ko­ningstraat teksten staan

  Als je loopt kijk je vaak vooruit en dat is maar goed ook, want voor je het weet knuffel je een lantaarnpaal. Maar soms is het wel leuk om even helemaal omlaag of omhoog te kijken. Dan valt je namelijk van alles op. Zo is het ons opgevallen dat er teksten op de grond staan op sommige straatklinkers in de Koningstraat. Wat staat er en wat doen die teksten daar? Wij hebben het uitgezocht.