Volledig scherm
Burgemeester Jos Wienen © Archieffoto

Extra camera en langer toezicht ter beveiliging burgemeester Haarlem

Burgemeester Wienen van Haarlem krijgt meer en langer cameratoezicht. Het cameratoezicht zal tot 2022 worden verlengd en de gemeente plaatst één extra camera.

Dat blijkt uit een bekendmakingen op de website van de gemeente Haarlem. Het gemeentestuk noemt het plaatsen van een additionele camera ‘noodzakelijk is in het belang van de openbare orde’. De exacte locatie van de camera zal niet bekend worden gemaakt. Het huidige en nieuwe cameratoezicht zal worden doorgezet tot 1 januari 2022. 

De burgemeester kreeg in september 2018 te kampen met bedreigingen. In oktober dook hij noodgedwongen onder. Inmiddels is de beveiliging van Wienen wat versoepeld. 

  1. Haarlems mysterie: dit is waarom er maar liefst vijf wachtkamers op Haarlem station waren
    Indebuurt Haarlem

    Haarlems mysterie: dit is waarom er maar liefst vijf wachtka­mers op Haarlem station waren

    Dit weekend wordt gevierd dat 180 jaar geleden de eerste spoorlijn tussen Amsterdam en Haarlem in gebruik werd genomen. Eerder zetten we al vijf verbazingwekkende verschillen tussen toen en nu op een rijtje. Maar tijdens onze duik in de geschiedenis kwamen we erachter dat er vroeger in Haarlem maar liefst vijf wachtkamers waren in plaats van de gebruikelijke drie. Waarom? Dat hebben wij uitgezocht!