Volledig scherm
Dierenambulance illustratie © ANP XTRA

Haarlemse jongens gebruiken duif als voetbal

Bij gebrek aan een bal besloot een groep jongens met een duif te gaan voetballen. Dat schrijft Dierenambulance Haarlem op Facebook.

Het incident werd gemeld door een vrouw. Zij zag hoe een aantal jongens de duif als voetbal gebruikten. Toen de dierenambulance arriveerde waren de voetballers al vertrokken en zat de vogel zielig en alleen op de stoep.

Snel werd het dier meegenomen naar het vogelhospitaal. Daar aangekomen bleek de schade erger te zijn dan verwacht. Een vleugel was kapot getrapt en bleek niet meer te redden. Vogels hebben holle botten en die herstellen zich niet zoals de botten van zoogdieren dat doen. Daarom hebben artsen de duif uiteindelijk laten inslapen. 

Egel

Dieren die als voetbal gebruikt worden komt vaker voor ook in Nederland. In Oss gebruikten een groep dronken jongens onlangs een jonge egel als voetbal. Het zes maanden oude diertje was niet meer te redden en moest ook worden ingeslapen. In de Verenigde Staten werd onlangs een draaideurcrimineel opgepakt die een weggelopen chihuahua als voetbal gebruikte.

 1. Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  Identifica­tie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn.
 2. Haarlems mysterie: dit is waarom er op sommige klinkers in de Koningstraat teksten staan
  Indebuurt Haarlem

  Haarlems mysterie: dit is waarom er op sommige klinkers in de Ko­ningstraat teksten staan

  Als je loopt kijk je vaak vooruit en dat is maar goed ook, want voor je het weet knuffel je een lantaarnpaal. Maar soms is het wel leuk om even helemaal omlaag of omhoog te kijken. Dan valt je namelijk van alles op. Zo is het ons opgevallen dat er teksten op de grond staan op sommige straatklinkers in de Koningstraat. Wat staat er en wat doen die teksten daar? Wij hebben het uitgezocht.