Het gemeentehuis van Haarlem
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Haarlem © indebuurt Haarlem

Handig: gemeente Haarlem helpt huiseigenaren energie (en dus geld!) te besparen

indebuurt HaarlemGemeente Haarlem helpt huiseigenaren zowel energie als geld te besparen. Met de zogenoemde bespaarbon kunnen huiseigenaren in Haarlem voor €50 aan energiebesparende producten uitkiezen én krijg je gratis advies op maat ter waarde van €75.

De gemeente kan dit doen doordat zij van de Rijksoverheid een bedrag van één miljoen euro subsidie heeft gekregen. Dat bedrag is te verdelen onder de huiseigenaren in de gemeentes Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede en Haarlem.

Bespaarbon

Dat klinkt allemaal mooi, maar hoe gaat het in zijn werking? Je kan als Haarlemse huiseigenaar via deze website een koringscode krijgen, waarmee je voor €50 aan energiebesparende artikelen kan uitzoeken zoals ledlampen, radiatorfolie of tochtstrips. Na je bestelling komt een fietskoerier dan jouw uitgekozen spullen thuis bezorgen. Allemaal op de kosten van de gemeente. Ook kan je daarnaast gratis persoonlijk energieadvies aanvragen en komt iemand bij je thuis om besparende maatregelen op maat te bekijken. Uiteraard op gepaste afstand.

CO2-uitstoot verlagen

Hanno Takens van de gemeente vertelt: “deze subsidie kregen gemeentes begin 2020 om de CO2-uitstoot te verlagen en bij te dragen aan het Klimaatakkoord. Het valt midden in de coronatijd maar misschien is dit juist een goed moment om te kiezen voor energiebesparing. De gemeente en inwoners werken zo samen aan minder energieverbruik. Ook kleine energiebesparende maatregelen in huis leveren meer comfort op én een lagere energierekening. Gebruik het als steuntje in de rug in deze, voor vele Haarlemmers, financieel zware tijd.”

  1. Geen Nederlandse Formule 1 in 2020 en dit zijn de gevolgen voor de stations in Haarlem & Zandvoort
    indebuurt Haarlem

    Geen Nederland­se Formule 1 in 2020 en dit zijn de gevolgen voor de stations in Haarlem & Zandvoort

    De eerste Nederlandse Grand Prix sinds 1985 zou oorspronkelijk op 3 mei dit jaar plaatsvinden. In maart werd al bekend dat deze race in Zandvoort vanwege Corona zou worden uitgesteld, en nu is definitief bekend gemaakt dat de Formule 1 in 2020 niet meer zal plaatsvinden in Zandvoort. Nu vraag je je vast af: hoe zit het dan met alle plannen die gemaakt werden rond de stations in Haarlem en Zandvoort? Wij zochten het voor je uit.