Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Hangjongeren terroriseren flatbewoner Den Helder, gooien brandend voorwerp door brievenbus

Een bewoner van een flat aan de Praamstraat in Den Helder is zich in de nacht van maandag op dinsdag rot geschrokken. Voor de tweede keer werd er een brandend voorwerp door zijn brievenbus naar binnen gegooid. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

De 34-jarige bewoner werd wakker door de rook. En besloot de woning op de eerste verdieping te onvluchten door vanaf het balkon naar beneden te springen. Hij liep hierbij geen verwondingen op. De deur moest geforceerd worden om de brand te kunnen blussen. 

De man wordt al een tijd geterroriseerd door een groep hangjongeren. Het begon toen hij ze begin dit jaar aansprak omdat ze over garagedraken liepen. De jongeren besloten te vertrekken, maar hij kwam ze later tegen toen hij ging fietsen. De jongeren kwamen achter de man aan, die ernstig mishandeld werd. Hij liep daarbij een gebroken neus op. 

Bij de man werden de ruiten van de woning ingegooid en even later kwam het eerste brandende voorwerp door z'n brievenbus. De man  zelf is radeloos. In zijn ogen doet de politie te weinig tegen de overlastgevende hangjongeren. 

De politie zelf geeft aan dat ze afhankelijk zijn van een heterdaad. Toch wordt er ook forensisch- en buurtonderzoek verricht. 

Het slachtoffer wil het liefst zo snel mogelijk weg uit zijn woning.