Volledig scherm
Station Hilversum © Google Streetview

Hilversum kapt bomen voor vergroening stationsgebied

Buurtbewoners reageren vol verbazing op nieuwe plannen van de gemeente en Hilversum marketing om het gebied rond het station te vergroenen. Om dat te laten lukken wil de gemeente namelijk bomen kappen. 

Dat schrijft NH Nieuws. In de plaats van de bomen rond het station komt ‘De Kwekerij’, een ontmoetingsplek waar ook evenementen kunnen worden gehouden. De nieuwe hotspot zou aan de kant van het Schapenkamp moeten komen, aan de voorzijde van het station.  Het plan moet voor reuring zorgen rondom het station, zo denken de initiatiefnemers. ‘De Kwekerij’ blijft maximaal drie jaar staan. 

Om de nieuwe plannen mogelijk te maken zijn er tien bomen gekapt. Het kappen van de bomen levert flink wat bezwaar op, zo ook van de SP.  ,,Een groene tijdelijke invulling van het Stationsplein is welkom. Als je daar echter bomen voor gaat kappen moet je je wel afvragen of je nog steeds goed bezig bent”, aldus de partij. Hilversum marketing weerlegt dat argument. De organisatie geeft aan dat er dertig bomen in bakken worden neergezet en dat het verlies van de bomen dus wordt opgevangen.