Waarschuwingsborden Noordwijk aan Zee.
Volledig scherm
Waarschuwingsborden Noordwijk aan Zee. © Chris Klomp

Kust Noordwijk op lockdown

Diverse wegen naar kustplaatsen in ons land zijn afgesloten. Zo besloot de gemeente Noordwijk tot deze ingreep om de grote toeloop naar de kust af te stoppen. 

Burgemeester Wendy Verkleij van Noordwijk riepna grote drukte zaterdag mensen op zondag niet naar het strand te komen. Maar mede vanwege het mooie weer gaven veel mensen geen gehoor aan haar oproep.

,,Veel inwoners en ondernemers hebben gezien dat onze bezoekers de richtlijnen niet naleefden. Dat kan echt niet. Volksgezondheid en het indammen van corona hebben echt alle prioriteit. We nemen onze verantwoordelijkheid als overheid omdat we gezien hebben dat recreanten dat niet doen. Het is helaas nodig”, aldus Verkleij.

Ook burgemeesters David Moolenburgh van Zandvoort en Elbert Roest van Bloemendaal riepen zaterdag dringend op weg te blijven van de stranden. Ondanks eerdere waarschuwingen, borden en oproepen liepen de stranden van beide gemeenten zondag vol met recreanten. De parkeerterreinen werden daarom gesloten en verkeersregelaars stuurden recreanten weg.