Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Maaltijdbezorgers in de val gelokt in Haarlem

Afgelopen weekend zijn twee pizzabezorgers overvallen in de Haarlemse Edward Jennerstraat. Buh beide overvallen werd de bedrijfsportemonnee buit gemaakt. 

Op zaterdagavond werd een 18-jarige pizzakoerier overvallen. Het slachtoffer moest een bestelling afleveren in de Edward Jennerstraat toen hij van achteren bij zijn keel werd gegrepen. Kort daarna kwam een jongeman voor hem staan. Deze haalde na even voelen de bedrijfsportemonnee uit de jaszak van het slachtoffer. Daarna liep het tweetal weg richting de Professor Donderslaan. 

De politie werd opgeroepen maar trof de daders niet meer aan. Volgens het slachtoffer waren beide jongens tussen de 16 en 18 jaar oud, hebben ze een licht getinte huidskleur en droegen ze donkere kleding. Een van de jongens zou zijn haar aan de zijkanten opgeschoren hebben en zo'n 1,70 meter lang zijn. De ander zou 1,78 meter lang zijn en een slotjesbeugel hebben.

Zondag sloegen de berovers weer toe. Die dag was een 20-jarige vrouw, die als bezorger voor een andere pizzeria werkte, het slachtoffer. Zij werd op dezelfde wijze beroofd van de bedrijfsportemonnee. Rond 20.15 parkeerde ze haar fiets voor een huis in de Edward Jennerstraat en zag ze drie jongens haar kant op lopen. Een jongen ging achter haar staan en legde zijn hand op haar mond. Een tweede jongen doorzocht de zakken van haar jas. Nadat hij buit had renden de jongens weg. De derde jongen leek op uitkijk te hebben gestaan. 

Het signalement dat dit slachtoffer gaf was nagenoeg hetzelfde. 

Geen pizza

Uit politieonderzoek is duidelijk geworden dat geen enkele bewoner uit de Edward Jennerstraat eten heeft besteld. De maaltijdbezorgers zijn door de overvallers in de val gelokt. Of het dezelfde daders waren is iets wat onderzoek moet uitwijzen. 

Wie iets gezien heeft kan de politie bellen.