Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Man racet met 173 kilometer per uur over weg, waar 60 kilometer per uur de grens is

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een man aangehouden die met 173 kilometer per uur over de Slikkerdijk en Noord Zijperweg in Wieringerwaard racete. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad.

Die snelheid werd gemeten toen hij door een 60 kilometer zone reed. De man bleek onder de invloed van alchohol en drugs bij zich. Ook had hij een kleine hoeveelheid drugs op zak, de drugs alsmede het rijbewijs van de man zijn in beslag genomen en hij zal zich moeten verantworoden bij de rechter. 

De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag een man aan die met een absurd hoge snelheid over de Slikkerdijk en Noord Zijperweg in Wieringerwaard reed.

De snelheid van de bestuurder in de 60 kilometerzone werd gemeten op 173 kilometer per uur. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol. Daarnaast testte hij positief op het gebruik van drugs. Hij had een kleine hoeveelheid drugs bij zich; die zullen worden vernietigd. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man zal zich moeten verantwoorden bij de rechter.