Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Meerdere woningen ontruimd na vondst explosief in scooter Hoogkarspel

De politie heeft dinsdagmiddag drie woningen ontruimd door de vondst van een explosief in een scooter aan de Nieuweweg in Hoogkarspel. 

De politie heeft een gebied van zo’n honderd meter rond de scooter afgezet uit voorzorg. Bewoners in de nabije omtrek worden verzocht binnen te blijven. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie en de politie stellen een onderzoek in naar het explosief. 

Inmiddels is het explosief op een andere plek veilig tot ontploffing gebracht. Een deel van het afgezette gebied is vrijgegeven. 

 1. Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  Identifica­tie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn.
 2. Haarlems mysterie: dit is waarom er op sommige klinkers in de Koningstraat teksten staan
  Indebuurt Haarlem

  Haarlems mysterie: dit is waarom er op sommige klinkers in de Ko­ningstraat teksten staan

  Als je loopt kijk je vaak vooruit en dat is maar goed ook, want voor je het weet knuffel je een lantaarnpaal. Maar soms is het wel leuk om even helemaal omlaag of omhoog te kijken. Dan valt je namelijk van alles op. Zo is het ons opgevallen dat er teksten op de grond staan op sommige straatklinkers in de Koningstraat. Wat staat er en wat doen die teksten daar? Wij hebben het uitgezocht.