Volledig scherm
Haarlem, foto ter illustratie © Indebuurt Haarlem

Mogelijk nieuw busstation, busroutes en tram in Haarlem

indebuurt HaarlemHet wordt in onze stad drukker en drukker, dat is ook te merken in het verkeer en drukte rondom het station. Aan Haarlemmers werd gevraagd om mee te denken over het gebied. Om de drukte aan te kunnen, liggen er nu plannen op tafel voor een mogelijk nieuw busstation, nieuwe busroutes én een tram. Wij vertellen je meer.

Het verkeersbureau GoudappelCoffeng heeft onderzoek gedaan naar verkeer in Haarlem en waar dat nog verbeterd kan worden. Uit dat onderzoek bleek dat in 2040 het aantal fietsers, bus- en treinreizigers blijft groeien tot wel vijftig procent. Zo hé!

Drukte opvangen

Rondom het station en in de binnenstad is het nu al superdruk. De gemeente en de provincie Noord-Holland willen dit gebied ook zeker niet nóg drukker maken. Dus wordt er gekeken hoe oplossingen in andere delen van Haarlem daarbij kunnen helpen.

Busstation, busroutes en tram

Er wordt nu gekeken of een nieuw busstation aan de Europaweg/Schipholweg in Schalkwijk een optie is. Ook wordt er gekeken naar nieuwe busroutes, en de mogelijkheden voor een tram of lightrail. De herinrichting van de N200 is ook een optie. Zie je het al voor je, een tram in Haarlem?

Meer fietsenstallingen

Uiteindelijk wil de gemeente ervoor zorgen dat het gebied rondom het station opknapt. Als eerste gaat er gekeken worden naar meer fietsenstallingen, want als het zo doorgaat zijn er straks 5000 fietsen teveel.

Vervolg

Als de gemeenteraad instemt met de plannen, gaan de gemeente en de provincie weer in gesprek met Haarlemmers over de gevolgen van de plannen. Wordt vervolgd dus!