Na 15 jaar weer een nieuwe wildwaterbaan in Nederland

VideoNog zo’n twee maanden wachten en dan kunnen liefhebbers voor het eerst in 15 jaar gebruik maken van een nieuwe wildwaterbaan in Nederland. De Center Parcs’ vestiging in Zandvoort heeft na zeven maanden bouwen de eerste testen succesvol uitgevoerd.

Quote

Als je voor het eerst water door de baan ziet stromen, komt het kind in mij naar boven

Mark Giethoorn, Directeur Center Parcs

,,Als je voor het eerst water door de baan ziet stromen, komt het kind in mij naar boven,” zegt directeur Mark Giethoorn. De baan bestaat uit smalle en brede gedeeltes en een aantal ruige bochten. Per uur wordt er zo’n 2.4 miljoen liter water door de baan gepompt. Door een speciale coating behouden de bezoekers hun snelheid.

In de komende maanden wordt de wildwaterbaan volledig afgebouwd zodat het grote publiek in september de eerste rondjes kan maken.

Het nieuwe spektakelstuk maakt onderdeel uit van een grootschalige verbouwing van het vakantiepark. Zo is het hotel volledig verbouwd en worden alle 428 huisjes en de centrale faciliteiten vernieuwd. Center Parcs besteedt de komende jaren bij elkaar 600 miljoen euro aan de verbouwing van alle parken in Nederland, België en Duitsland.

De nieuwe wildwaterbaan in Centre Parcs Zandvoort gaat in september open.
Volledig scherm
De nieuwe wildwaterbaan in Centre Parcs Zandvoort gaat in september open. © Center Parcs