Volledig scherm
Een flitspaal in Haarlem © Indebuurt Haarlem

Oppassen! Bij deze Haarlemse flitspalen word je het vaakst geflitst

Indebuurt HaarlemOuch! Ook deze zomer waren de flitspalen in Haarlem weer een waar goudmijntje voor het Centraal Justitieel Incassobureau, blijkt uit de laatste cijfers van het CJIB. Wij vertellen je welke Haarlemse flitspalen van mei tot en met augustus de meeste boetes opleverden.

De flitspaal aan de Fonteinlaan, bij Dreefzicht, betrapte de afgelopen vier maanden in totaal 9.226 mensen die te hard reden. Het gaat om de flitspaal die aan de zijkant staat als je van Heemstede richting Haarlem rijdt. Er staat ook een flitspaal in de middenberm;daar kun je geflitst worden als je de andere kant op rijdt. En dat deed deze flitspaal de afgelopen tijd 4.716 keer. Rijd je over de Fonteinlaan, dan kan het dus zeker geen kwaad om op je snelheid te letten.

170 boetes per dag

Er is nog een flitspaal die hard heeft moeten werken de afgelopen maanden. En dat is de flitspaal op de Schipholweg richting de N205. Hier werden 5.436 mensen geflitst voor te hard rijden én 711 voor door rood rijden. Alles bij elkaar komt het erop neer dat deze top drie flitspalen zo’n 170 boetes per dag en zeven boetes per uur uitdeelden.

Nog meer flitspalen

In totaal staan er twaalf flitspalen in Haarlem, bij de overige negen flitspalen is een stuk minder geflitst dan bij de top drie. Een flitspaal aan de Westelijke Randweg heeft het minste aantal boetes opgeleverd: namelijk 165 in totaal. Het totaal aantal keer flitsen van alle flitspalen in Haarlem komt op 26.232 uit. Als we naar de gehele provincies kijken, is Zuid-Holland koploper met in totaal 437.405 boetes. Noord-Holland staat op de derde plek met 168.311 boetes.

Het totale flitsfestijn

En wat heeft ons dat in totaal gekost? Het laagste boetebedrag voor te hard rijden is €27,-. Dat betekent dat er dus minimaal zo’n €708.246,- aan boetes is uitgedeeld. Ka-ching! Dit is overigens exclusief de administratiekosten van €9,-.

  1. Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat
    Ziekenhuisstaking

    Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat

    Zorgmedewerkers in naar schatting 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra legden vandaag het werk neer. Hierdoor lag een groot deel van de zorg plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen bleven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg ging door. In de diverse ziekenhuizen waren protestbijeenkomsten en ludieke acties. Hoe verging het de verpleegkundigen vandaag? Lees alles terug in ons, inmiddels gesloten liveblog.