Volledig scherm
Foto ter illustratie, niet de dieren uit het verhaal. © ANP

Overleden en zwaar verwaarloosde dieren aangetroffen in Noord-Hollands weiland

In een weiland in de regio Zaanstreek-Waterland zijn meerdere dode dieren aangetroffen. Ook zouden er een aantal zwaar verwaarloosde schapen en koeien rondlopen.

De eigenaar van de dieren heeft een boete gekregen en zijn dieren zijn in beslag genomen. ,,We kunnen niet vertellen waar dit precies heeft plaatsgevonden, zodat de eigenaar van de dieren niet te herleiden is”, aldus een woordvoerder van de politie. ,,We zien dat mensen vaak heftig reageren op dierenleed.”

Het vee stond in een nat weiland, waar geen droge plek meer te vinden was. Het zou gaan om tien schapen en koeien, maar of daar de dode dieren ook bij zijn opgeteld, is niet duidelijk. 

  1. Vrede lijkt weer getekend tussen Jan Smit en gemeente na slopen van boomhut van zijn kinderen
    Update

    Vrede lijkt weer getekend tussen Jan Smit en gemeente Edam-Volendam na slopen van boomhut van zijn kinderen

    Jan Smit is diep teleurgesteld in de gemeente Edam-Volendam. Gisteren bouwde de zanger, samen met nog zo’n twintig buurtbewoners, een boomhut voor de kinderen uit de buurt. Vanochtend, toen de kinderen op school waren, heeft de gemeente het bouwwerk gesloopt. Inmiddels lijkt de vrede weer getekend tussen de Volendammer en de gemeente na een gesprek met de burgemeester.