Volledig scherm
Een politieauto, foto ter illustratie © ANP XTRA

Overval op tankstation in Zaandam mislukt, daders op de vlucht

Zondagavond laat hebben twee mannen een poging gedaan om een tankstation aan de Thorbeckeweg in Zaandam te overvallen. De boeven stuitten echter op beveiligers en besloten zonder buit het hazenpad te kiezen. Dat schrijft Zaanstad Nieuws.

De politie heeft bij de zoektocht naar de daders nog een speurhond ingezet, maar dit mocht niet meer baten. Ze werden niet meer gevonden. De overval die iets voor 23.30 uur plaatsvond is de derde in korte tijd. Eerder werd een tankstation in Koog Aan De Zaan overvallen door twee personen die er op een scooter vandoor gingen. Ook werden op 11 oktober twee jongeren van 14 aangehouden. Zij worden ervan verdacht een tankstation In Wormerveer hebben te willen beroven.

  1. Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat
    Ziekenhuisstaking

    Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat

    Zorgmedewerkers in naar schatting 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra legden vandaag het werk neer. Hierdoor lag een groot deel van de zorg plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen bleven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg ging door. In de diverse ziekenhuizen waren protestbijeenkomsten en ludieke acties. Hoe verging het de verpleegkundigen vandaag? Lees alles terug in ons, inmiddels gesloten liveblog.