Volledig scherm
Station Haarlem © Indebuurt Haarlem

Partygangers: langverwachte extra nachttrein Amsterdam en Haarlem gaat bijna rijden

indebuurt HaarlemWe hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar het is nu bijna zover: de extra nachttrein tussen Amsterdam en Haarlem wordt zeer binnenkort aan de dienstregeling toegevoegd. Vooral voor de echte partygangers goed nieuws, want deze trein vertrekt om 03.50 uur vanuit Amsterdam richting Haarlem. Iets na vieren komt de trein dan aan in Haarlem.

Begin van dit jaar werd bekend dat de extra nachttrein tussen Amsterdam en Haarlem er hoogstwaarschijnlijk zou komen. En het moment dat we niet meer met een schuin oog de klok in de gaten moeten houden tijdens een gezellig feestje in de hoofdstad, komt nu toch wel heel dichtbij. Vanaf 15 december gaat de extra nachtrit namelijk in, aldus NH Nieuws. Woehoe!

Party all night long

Dat de trein nu eindelijk gaat rijden, is wel een feestje waard. Want dit is al jarenlang een wens van vele Haarlemmers. De nachttrein tussen Haarlem en Amsterdam wordt in vergelijking met andere nachttreinen heel goed gebruikt. Gemiddeld zitten er zo’n vijftig reizigers in de nachttrein en in Haarlem zijn dat er 125. De gemeente heeft een driejarig contract afgesloten met NS wat inhoudt dat we dus zeker drie jaar lang met veel plezier van deze trein gebruik mogen maken.