Volledig scherm
Kees Tol werd bedankt met een bloemetje. © Politie Edam-Volendam & Waterland

Peuter dreigt te verdrinken, maar 80-jarige man weet kind te redden

Vorige week vrijdag heeft de 80-jarige Kees Tol in Volendam een peuter gered die dreigde te verdrinken. Tol twijfelde geen moment en dook vrijwel meteen het water in, schrijft NH Nieuws. 

Tol fietste afgelopen vrijdag met zijn vrouw door Volendam. Toen hij over de Gravelandstraat reed zag hij ineens een jongetje naar het water wijzen. Hij besefte zich dat dit jongetje in het water zou kunnen vallen en besloot af te stappen. Toen hij het water naderde zag hij dat het jongetje kopje onder dreigde te gaan. Het 2-jarige kind was even aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt en was in het  water getuimeld. 

De 80-jarige Tol dook meteen het water in en bracht het jongetje weer terug naar de kant. Na het ongeval kwam een ambulance ter plaatse om het jonge slachtoffer voor de zekerheid naar het ziekenhuis te brengen. Het bleek echter al snel goed te gaan met het jongetje. 

Ook de bejaarde redder van het kind hield enkel een nat pak over aan zijn reddingsactie. Vandaag bezocht de politie Tol om hem te bedanken voor zijn kordate optreden.