Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © Josh Walet

Politie haalt overlastgevende trouwstoet van de weg bij Hoofddorp

De politie heeft vandaag vijftien auto's aan de kant gezet bij Hoofddorp die meereden in een trouwstoet. Drie daarvan zijn in beslag genomen. Deze auto’s bleken van een verhuurbedrijf te zijn, maar de bestuurders stonden niet vermeld op het huurcontract.

De auto’s werden van de weg gehaald bij de A4 ter hoogte van Hoofddorp.

De politie ontving meerdere meldingen over de trouwstoet, die overlast veroorzaakte. Er zijn meerdere boetes uitgedeeld, waaronder aan een 21-jarige man vanwege meerdere rookfakkels die in zijn kofferbak lagen. De fakkels werden ook afgestoken. De andere boetes werden uitgedeeld vanwege diverse verkeersovertredingen.

Twee weken geleden liep een trouwstoet uit de hand in Rotterdam toen een deelnemer van de stoet een agent knock-out sloeg.

Agenten wilden de leden van de trouwstoet op de Maasboulevard aanspreken vanwege vele meldingen over onnodig toeteren en gevaarlijk rijgedrag. Ook zaten bruiloftsgaten op autodaken en werd het andere verkeer gestopt. Toen de leden van de trouwstoet de politie zagen, gingen ze er snel vandoor. Op de Westzeedijk werd de stoet alsnog gestopt. Eén betrokkene weigerde zich te legitimeren, ondanks de vordering van de agent. Toen hij daarom werd aangehouden en al één handboei omhad, sloeg een andere man uit de groep de agent tegen de grond. Beiden wisten toen te ontkomen. De politie is nog steeds op zoek naar de man die de klap uitdeelde aan de agent. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam denkt dat een meldplicht voor trouwstoeten voor ze de weg opgaan kan helpen bij het tegengaan van de overlast van de stoeten.

 1. Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  Identifica­tie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn.
 2. Haarlems mysterie: dit is waarom er op sommige klinkers in de Koningstraat teksten staan
  Indebuurt Haarlem

  Haarlems mysterie: dit is waarom er op sommige klinkers in de Ko­ningstraat teksten staan

  Als je loopt kijk je vaak vooruit en dat is maar goed ook, want voor je het weet knuffel je een lantaarnpaal. Maar soms is het wel leuk om even helemaal omlaag of omhoog te kijken. Dan valt je namelijk van alles op. Zo is het ons opgevallen dat er teksten op de grond staan op sommige straatklinkers in de Koningstraat. Wat staat er en wat doen die teksten daar? Wij hebben het uitgezocht.