Volledig scherm
Een auto van de reddingsbrigade © ANP

Reddingsbrigade in 2019 vaker in actie, vooral meer surfers in nood

De Reddingsbrigade Nederland kwam afgelopen jaar vaker in actie dan het jaar ervoor. Waren er in 2018 nog 8075 acties, vorig jaar waren dat er 9079, blijkt uit de jaarcijfers. Bij die 9079 acties werden in totaal 9180 mensen geholpen.

Opvallend is de toename in hulpverlening aan kitesurfers (+43 procent) en surfers (+14 procent). Daarbij moest flink veel vaker hulp worden verleend bij een levensbedreigende situatie. Verder wisten 1287 personen meer dan het jaar ervoor reddingsbrigades te vinden voor eerste hulp bij een ongeval op, in en aan het water. In 2019 waren dat 6581 gevallen tegen 5294 een jaar eerder, een stijging van 24 procent.

De bestuursvoorzitter van Reddingsbrigade Nederland, Leendert de Lange, zegt dat een toename van het aantal hulpverleningen en een verlenging van het seizoen door het goede weer veel van de redders vraagt. "De vrijwilligers van onze reddingsbrigades leveren een unieke bijdrage aan de veiligheid van velen die genieten in, op en langs het water in Nederland.”

  1. Vrede lijkt weer getekend tussen Jan Smit en gemeente na slopen van boomhut van zijn kinderen
    Update

    Vrede lijkt weer getekend tussen Jan Smit en gemeente Edam-Volendam na slopen van boomhut van zijn kinderen

    Jan Smit is diep teleurgesteld in de gemeente Edam-Volendam. Gisteren bouwde de zanger, samen met nog zo’n twintig buurtbewoners, een boomhut voor de kinderen uit de buurt. Vanochtend, toen de kinderen op school waren, heeft de gemeente het bouwwerk gesloopt. Inmiddels lijkt de vrede weer getekend tussen de Volendammer en de gemeente na een gesprek met de burgemeester.